Termeni si Conditii Rent a Car
Termeni si conditii

Termeni si conditii pentru inchirieri auto

Documente

Necesare in caz de accident, avarie sau furt


Procesul verbal si autorizatia de reparatie semnate si stampilate de agentul constatator care le-a intocmit.

Copii dupa actele celorlalti soferi implicati in accident, acestea fiind:

  • politele de asigurare obligatorie RCA
  • actele de identitate
  • permisele de conducere
  • certificatele de inmatriculare

Neprezentarea

documentelor mai sus mentionate atrage de la sine retinerea garantiei si plata de catre client a reparatiilor aferente pentru aducerea autovehiculului la starea de functionare initiala, precum si plata venitului nerealizat pe perioada imobilizarii acestuia.


Beneficiarul trebuie sa anunte telefonic Proprietarul in maxim 2 ore de la producerea oricarui eveniment care tine de integritatea si buna functionare a autovehiculului.


Jurisdictie


Contractul are valoare de titlu executoriu, Beneficiarul acceptand in mod expres si irevocabil predarea bunului catre firma de rent a car fara somatie, notificare prealabila sau proces.
Orice litigiu izvorat din contract sau in legatura cu acesta, inclusiv validitatea, interpretarea, executarea sau desfiintarea lui, se va solutiona in prealabil pe cale amiabila, ori in caz contrar de catre instantele judecatoresti de pe raza Municipiului Bucuresti.


Litigiul in cauza va fi solutionat intodeauna conform legilor Romaniei. Firma de rent a car isi pastreaza dreptul de a recupera de la Beneficiar despagubirile ca urmare a incalcarii de catre acesta a obligatiilor prezentului contract de inchiriere, in conformitate cu legea.

Conditii Generale

Proprietarul isi rezerva dreptul de a refuza inchirierea unui autovehicul fara explicatii.

Clientul pentru a putea inchiria un autovehicul trebuie sa aiba varsta de minim 21 de ani si sa aiba asupra sa in momentul inchirierii un permis de conducere cu vechimea mai mare de 1 an si pasaportul sau cartea de identitate valabile.

Autovehiculul inchiriat se poate deplasa numai pe teritoriul ROMANIEI.
Plata se face in avans in RON, EURO sau USD la cursul BNR din ziua efectuarii platii.

Tarifele

Sunt stabilite in Euro si contin TVA.

Tariful de inchiriere include numar nelimitat de kilometri, asigurarea obligatorie – RCA si polita de asigurare CASCO atat pentru autovehicul cat si pentru ocupantii acestuia. Uleiul si intretinerea vehiculului sunt in sarcina proprietarului.
Tariful nu include taxele de trecere, garaj, parcare, transbordare precum si combustibilul. Acestea se afla in grija clientului. Autovehiculul se preda spalat si cu rezervorul plin, urmand a fi returnat in aceeasi stare. La returnare, pentru combustibilul lipsa se calculeaza penalizari de 2 Euro/litru, iar pentru spalat intre 10 si 20 de Euro.

Depozitul-garantie

Este calculat pe baza preturilor afisate si va fi platit la preluarea autoturismului.
Garantia va fi returnata la recuperarea autovehiculului in buna stare de functionare si caroserie, cu toate acesoriile si echipamentele din dotare, conform contractului de prestari servicii incheiat. In caz contrar, Proprietarul va incasa suma necesara repararii autoturismului conform unui deviz facut de un service autorizat, pentru probleme neacoperite de polita CASCO (defectiuni la motor, cutie de viteze, ambreiaj, sasiu, jante, pneuri, etc.)
Garantia va fi returnata numai in conditiile in care masina este predata in aceeasi stare ca la preluarea ei. Orice distrugere ( interior, exterior, alte defectiuni ) produse de client sau cu autor necunoscut va atrage dupa sine pierderea depozitului garantie.

Predarea si recuperarea autovehiculului se fac la locul, data si ora indicate de Beneficiar si mentionate in Contractul de Inchiriere, fara costuri suplimentare in limitele orasului Bucuresti.
Autovehiculul va fi predat Beneficiarului in conditii generale bune, fara defecte ascunse, orice informatie asupra conditiilor de prezentare a starii acestuia fiind facuta in contractul de inchiriere.
Beneficiarul va returna autovehiculul impreuna cu actele, accesoriile si echipamentele din dotare la locul, data si ora precizate in contractul de inchiriere.

In caz de intarzieri anuntate, de pana la 1 ora, nu se percep penalizari. Pentru intarzieri mai mari de 1 ora fata de ora specificata in contract se percepe un tarif suplimentar cat pentru o zi de inchiriere. La expirarea duratei de inchiriere contractul devine nul, exceptie facand cazul in care Beneficiarul are acordul scris al Proprietarului de a prelungi contractul, insa garantia nu poate constitui plata in avans pentru prelungirea contractului. In cazul in care autovehiculul nu a fost returnat in intervalul orar stabilit firma de rent a car isi rezerva dreptul de a declara la POLITIE la 2 ore peste ora stabilita, ca acesta a fost furat.

Autovehiculul inchiriat nu poate parasi teritoriul ROMANIEI, in caz contrar aceasta se va face ilegal si intreaga raspundere va reveni Beneficiarului, inclusiv pentru daunele produse prin accident, furt total sau ale partilor autovehiculului precum si pentru cheltuielile de repatriere si de transport ale acestuia.

Beneficiarul

Se angajeaza sa conduca autovehiculul inchiriat respectand dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice si alte reguli cum ar fi:
-nu va efectua reparatii de nici un fel asupra autovehiculului nici macar schimbarea unui bec, exceptie facand penele de cauciuc, fara instiintarea si aprobarea Proprietarului;
-nu va incredinta spre conducere si nu va subinchiria autovehiculul unor terte persoane, in caz de accident beneficiarul va suporta toate cheltuielile de reparatie;
-nu va supraincarca autovehiculul si nu-l va folosi pentru transportul de marfa;
-nu va lasa autovehiculul deschis (usi, geamuri, compartiment bagaje) sau cheile in contact;
-nu va circula pe drumurile inundate, accidentate, desfundate si/sau nedeschise circulatiei rutiere;
-nu va folosi autovehiculul in curse, teste, sau pentru a impinge sau remorca alte vehicule sau remorci;
-nu va conduce sub influenta bauturilor alcoolice, a medicamentelor nepermise si a drogurilor ( in caz de accident va suporta integral cheltuielile de reparatie precum si valoarea in Euro/lei/zi atat timp cat autovehiculul se afla in imposibilitatea inchirierii in perioada reparatiilor);
-nu va putea folosi autovehiculul in sistem TAXI (in acest caz asumandu-si responsabilitatea asupra cheltuielilor de spitalizare si despagubire a potentialilor calatori si de ai transporta in caz de accident precum si a altor cheltuieli de despagubire, atragand implicit anularea imediata a contractului de inchiriere, retinerea garantiei si a intregii sume platite pentru inchiriere.
-va utiliza autovehiculul in concordanta cu instructiunile de folosire emise de producatorul acestuia;
-va urmari indicatoarele de bord iar in cazul aparitiei unei anomalii sau defectiuni majore va opri imediat autovehiculul si va anunta Proprietarul.
-nu va rupe sigiliul aplicat pe maneta de acces a capotei motorului precum si sigiliile aplicate pe componentele acestuia.

Nerespectarea acestor reguli de utilizare mai sus mentionate duce la retinerea garantiei si plata de catre beneficiar a reparatiilor aferente pentru aducerea autovehiculului la starea de functionare initiala precum si plata venitului nerealizat pe perioada imobilizarii acestuia.

Asigurari

Autovehiculul

Este asigurat pentru daune cauzate tertilor numai pentru perioada de inchiriere specificata in contractul de inchirierere si numai pe teritoriul ROMANIEI.


Pproprietarul

Nu isi asuma nici o responsabilitate pentru obiectele lasate in autovehicul pe durata perioadei de inchiriere.
In caz de accident, furt sau pagube aduse autovehiculului, chiar si in cazul unei avarii minore, Beneficiarul trebuie sa protejeze interesele firmei de asigurari si ale firmei de rent a car declarand incidentul la cea mai apropiata Sectie de Politie de unde trebuie sa obtina toate documentele necesare, acestea fiind indispensabile pentru functionarea asigurarii cat si pentru repararea autovehiculului.
Declaratia este obligatorie in toate cazurile: daca sunteti vinovat, daca sunteti victima, daca sunteti singur implicat, daca partea responsabila nu este identificata (ex. daune in parcare in lipsa dvs.).


Director web luxdesign28.ro inscriere gratuita site-uri !

trafic ranking

Statistici web